الأحد، 21 سبتمبر 2014

شوربة الاندومي بالجمبري اللذيذة

شوربة الاندومي بالجمبري

شوربة الاندومي بالجمبري اللذيذة

المقادير:

_كيس اندومى او اكتر حسب الكمية .

_100جرام جمبرى وسط او صغير ( لكل كيس اندومي )

_ملح وفلفل وبهارات مشكلة .

_بصلة صغيرة مفرومة وجزرة صغيرة مفرومة فلفلة  صغيرة مفرومة وفصين توم مفرومين وعودين كرافس مفروم.

_زيت , صويا صوص , كوب ونص ماء.
 
الطريقة:

نسخن الزيت ونشوح فيه البصل والتوم المفروم تشويح خفيف لحد ما لونهم يبقى اصفر وبعد كذلك نضيف الجمبرى ونحط عليه الجزر والفلفل الرومى المفروم والكرفس ونشوحهم كلهم مع بعض لحد لما يبقى لون الجمبرى سيمون او اورانج ونحط عليهم ملعقة من الصويا صوص بعد كدة نكسر الاندومى ونحطها عليه ونقلب وبعدين نحط الماءونقلب كويس وبعد كدة نحط الملح والفلفل والبهارات ونقلب جيدا ونتركه لحد ما تتشرب  الماء والانودمى يستوى وبعد ذلك نقفل عليه ونغطيه علشان الجمبرى يستوى بالبخار اللى طالع منها .
 
الملاحظات:

من الممكن تزيين الشوربة بحلقات من الكلمار المقلي.

0 التعليقات:

إرسال تعليق